Tom Frantzen

Tom Frantzen startte zijn carrière als zelfstandig architect nadat hij in 1995 cum laude afstudeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Sinds 1997 heeft zijn bureau “FRANTZEN et al” meerdere awards en prijsvragen gewonnen en een aantal hooggewaardeerde gebouwen gerealiseerd.
In 2009 heeft Tom samen met bouwmanager Claus Oussoren Lemniskade Projecten opgericht om als architect-ontwikkelaar architectonisch hoogwaardige en duurzame projecten van initiatief tot oplevering te ontwikkelen. In 2018 werd aan Lemniskade Projecten de Gouden Piramide, de tweejaarlijkse staatsprijs voor excellent opdrachtgeverschap, toegekend.
Naast zijn praktijk is Tom sinds 1995 actief als docent in het architectuuronderwijs en geeft hij regelmatig lezingen over zijn werk in binnen- en buitenland.
Tom is vaak actief in diverse adviesraden op cultureel en ruimtelijk gebied, van 2008-2016 was hij voorzitter van de Commissie Welstand en Monumenten Utrecht. In 2019 is Tom benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Meer informatie over Tom Frantzen